Jeroen Busscher

Samenwerken met stakeholders

Dat Jeroen Busscher een verleden heeft als kunstenaar toont zich nog altijd in zijn manier van spreken, denken en aanpak. Inmiddels is hij een gevestigde naam in managementland. Hij geldt als een autoriteit op het gebied van gedragsinterventies in organisaties. Door middel van creatieve oplossingen helpt hij managers en organisaties in transformatieprocessen. Zijn sprankelende manier van praten maken hem een geliefd Keynote. Hij VLOGt, maakte radio, schrijft columns en dit voorjaar komt zijn achtste boek uit: de Leerrevolutie. Zijn boeken Pimp je afdeling, Turbomanagement en Onbeperkt Houdbaar werden bestsellers. Jeroen is tevens (gast-) docent bij diverse managementopleidingen en hogescholen.

Eline Eussen

1.2 De OR in zijn kracht zetten

Eline is strategieversneller bij Decido en werkt al geruime tijd voor zorg- en welzijnsorganiaties, gericht op samenwerking tussen verschillende organisaties. Eline zoekt naar een gezamenlijke ambitie om van daaruit een duidelijk actieplan te komen. Zij heeft ervaring op het gebied van alliantievorming en het begeleiden van strategietrajecten. Alle hierbij opgedane ervaring en kennis neemt Eline ook mee naar de ondernemingsraden. 

Drs. Dick Onvlee

1.3 De ruimte binnen de regels, medezeggenschap vanuit de bedoeling
2.4 De OR als strategisch sparringpartner van het bestuur
 

Dick is enior trainer, adviseur en coach bij Cintea en heeft jarenlange ervaring in het trainen en begeleiden van or'en. Hij begeleidt or’en en bestuurders bij conflicten en het zoeken naar een constructieve overlegrelatie. OR’en spreken in hun feedback vaak hun waardering uit over zijn rustige, inspirerende en betrokken werkwijze, die hen motiveert om met (nieuwe) energie aan de slag te gaan! Hij is gecertificeerd MZ-trainer/coach, Master NLP, gecertificeerd Belbin teamtrainer en systeemdenker. Hij is aangesloten bij Cintea, redactielid van Toolkit Medezeggenschap en auteur van OR en onderhandelen beide uitgaven van Vakmedianet.  

Hij heeft ervaring in verschillende branches zoals de zorg, commerciële dienstverlening, industrie en ICT. Dit maakt dat hij kennis en ervaring heeft met veel verschillende medezeggenschapscontexten en -praktijken binnen diverse organisatieculturen.  

Sandra Bouckaert

1.4 Deep Democracy: een methode voor nieuwe vormen van medezeggenschap

Sandra Bouckaert is teamcoach, procesbegeleider en trainer en heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van (team-coachings) trajecten en het geven van trainingen in de overheidssector, de zorg en het onderwijs. Sinds 2011 werkt zij zelfstandig onder de naam Bouckaert Deep Democracy Mediation & Coaching. Zij richt zich op samenwerkings- en communicatievraagstukken en heeft zich gespecialiseerd in leiderschaps-trajecten voor teamleiders in de zorg die zelfstandige teams aansturen. In deze trajecten krijgen leidinggevenden het gedachtegoed en de tools van Deep Democracy aangereikt voor het aansturen van hun teams. Sandra is Deep Democracy facilitator/ instructor, Let’s Talk facilitator / instructor en Psychodramaturg. Andere methodieken waar zij mee werkt: Thema Gecentreerde Interactie, Alternatives to Violence Project en Ontological Coaching. Thema’s waarover zij schrijft zijn: leiderschap, teamontwikkeling, teamcoaching, conflict, groepsdynamica, communicatie en samenwerking. 

Merlijn Gillissen

2.2 De positie van de OR tijdens fusies en samenwerkingsverbanden

Merlijn is strategieversneller bij Decido en werkt al ruim 20 jaar als adviseur in verschillende vakgebieden en veelvuldig in de zorg, gericht op strategievorming en -executie. Merlijn werkt vanuit visie om de verbinding te maken tussen alle lagen van de organisatie. Hij heeft veel ervaring met het begeleiden van strategietrajecten, fusies en samenwerkingsverbanden. Alle hierbij opgedane ervaring en kennis neemt Merlijn ook mee naar de ondernemingsraden. Hij begeleidt ondernemingsraden in de zorg bij het vormen van hun visie op medezeggenschap en hoe die, samen met bestuur en medewerkers, tot realiteit te brengen. Merlijn publiceert veel over strategie en verandermanagement. Hij is mede auteur van het artikel OR 3.0: van procedure naar partnership. 

Renate Vink-Dijkstra

2.3 Governance in de zorg

Renate Vink-Dijkstra is een zeer gedreven en enthousiaste advocaat bij De Clercq - Advocaten en notariaat. Ze heeft een groot hart voor medezeggenschap. Samen met haar cliënten probeert ze vanuit menselijk en praktisch oogpunt steeds de beste oplossing te bereiken. 

 

Janka Sintemaartensdijk

2.3 Governance in de zorg

Janka Sintemaartensdijk is een ervaren advocaat bij De Clercq - Advocaten en notariaat. Ze is gespecialiseerd in arbeidsrecht en medezeggenschapsrecht, met een bijzondere interesse in HR-strategie. Met oprechte interesse en persoonlijke betrokkenheid is Janka behulpzaam bij het voorkomen of oplossen van geschillen en deelt zij haar kennis op het gebied van arbeid en medezeggenschap graag door middel van het geven van trainingen en workshops.