Jeroen Busscher

Samenwerken met stakeholders

Dat Jeroen Busscher een verleden heeft als kunstenaar toont zich nog altijd in zijn manier van spreken, denken en aanpak. Inmiddels is hij een gevestigde naam in managementland. Hij geldt als een autoriteit op het gebied van gedragsinterventies in organisaties. Door middel van creatieve oplossingen helpt hij managers en organisaties in transformatieprocessen. Zijn sprankelende manier van praten maken hem een geliefd Keynote. Hij VLOGt, maakte radio, schrijft columns en dit voorjaar komt zijn achtste boek uit: de Leerrevolutie. Zijn boeken Pimp je afdeling, Turbomanagement en Onbeperkt Houdbaar werden bestsellers. Jeroen is tevens (gast-) docent bij diverse managementopleidingen en hogescholen.

Emelda Hendriks

2.3 Hoe kan de or de regeldruk binnen de zorg verminderen?
 

Emelda heeft veel ervaring in het trainen en begeleiden van ondernemingsraden en VGW-commissies. Zij is daarnaast docente bij de leergangen voor ambtelijk secretarissen en loopbaanbegeleider. Zij heeft gevoel voor humor, is doelgericht en een stevige persoonlijkheid. Ondernemingsraden noemen in hun feedback met name haar praktische stijl van werken. 

Sandra Bouckaert

1.3 Deep Democracy: een methode voor nieuwe vormen van medezeggenschap

Sandra Bouckaert is teamcoach, procesbegeleider en trainer en heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van (team-coachings) trajecten en het geven van trainingen in de overheidssector, de zorg en het onderwijs. Sinds 2011 werkt zij zelfstandig onder de naam Bouckaert Deep Democracy Mediation & Coaching. Zij richt zich op samenwerkings- en communicatievraagstukken en heeft zich gespecialiseerd in leiderschaps-trajecten voor teamleiders in de zorg die zelfstandige teams aansturen. In deze trajecten krijgen leidinggevenden het gedachtegoed en de tools van Deep Democracy aangereikt voor het aansturen van hun teams. Sandra is Deep Democracy facilitator/ instructor, Let’s Talk facilitator / instructor en Psychodramaturg. Andere methodieken waar zij mee werkt: Thema Gecentreerde Interactie, Alternatives to Violence Project en Ontological Coaching. Thema’s waarover zij schrijft zijn: leiderschap, teamontwikkeling, teamcoaching, conflict, groepsdynamica, communicatie en samenwerking. 

Merlijn Gillissen

2.1 De OR in zijn kracht zetten

Merlijn is strategieversneller bij Decido en werkt al ruim 20 jaar als adviseur in verschillende vakgebieden en veelvuldig in de zorg, gericht op strategievorming en -executie. Merlijn werkt vanuit visie om de verbinding te maken tussen alle lagen van de organisatie. Hij heeft veel ervaring met het begeleiden van strategietrajecten, fusies en samenwerkingsverbanden. Alle hierbij opgedane ervaring en kennis neemt Merlijn ook mee naar de ondernemingsraden. Hij begeleidt ondernemingsraden in de zorg bij het vormen van hun visie op medezeggenschap en hoe die, samen met bestuur en medewerkers, tot realiteit te brengen. Merlijn publiceert veel over strategie en verandermanagement. Hij is mede auteur van het artikel OR 3.0: van procedure naar partnership. 

Renate Vink-Dijkstra

2.2 Good goverance,  driemaal is scheepsrecht

Renate Vink-Dijkstra is een zeer gedreven en enthousiaste advocaat bij De Clercq - Advocaten en notariaat. Ze heeft een groot hart voor medezeggenschap. Samen met haar cliënten probeert ze vanuit menselijk en praktisch oogpunt steeds de beste oplossing te bereiken. 

 

Janka Sintemaartensdijk

2.2 Good goverance,  driemaal is scheepsrecht

Janka Sintemaartensdijk is een ervaren advocaat bij De Clercq - Advocaten en notariaat. Ze is gespecialiseerd in arbeidsrecht en medezeggenschapsrecht, met een bijzondere interesse in HR-strategie. Met oprechte interesse en persoonlijke betrokkenheid is Janka behulpzaam bij het voorkomen of oplossen van geschillen en deelt zij haar kennis op het gebied van arbeid en medezeggenschap graag door middel van het geven van trainingen en workshops.  

 

Geraldo Kumeling

1.1 Duurzame Inzetbaarheid, werkdruk en werkstress  

Geraldo Kumeling is adviseur/trainer medezeggenschap en duurzame inzetbaarheid. Hij begeleidt organisaties bij het realiseren van gezonde arbeidsomstandigheden en werkbare arbeidsverhoudingen. Onlangs verscheen zijn boek met de titel ‘Invloed op besluitvorming’.

Natascha Wijnen

Wendkracht in zorgorganisaties en de rol van de OR

Natascha Wijnen is spreker, coach en trainer. Zij studeert al ruim 10 jaar op de mindset en ambitie die mensen wendbaar maakt. Zij helpt mensen, teams en organisaties steeds weer te bewegen richting de toekomst en mee te blijven doen. Op een praktische en positieve wijze. Eind 2019 kwam Natascha’s boek Wendkracht uit. In het boek omschrijft ze het wendkracht gedachtengoed en acht samenhangende krachten om een wendbare mindset en ambitie te stimuleren. Ook geeft zij concrete tools om direct de wendkracht met individuen, teams en organisaties te vergroten. Zo blijf je als organisatie toegevoegde waarde leveren, als medewerker houd je werk en plezier en als mens blijf je meedoen in de samenleving.